17.5.17

Lege pentru finanţare a sportului de către administraţiile locale


După ani de interpretări aflate la bunul plac al organelor de control, Legea de finanţare a sportului de către autorităţile locale, are şansa să aducă clarificări şi sprijin pentru cei care o aplică. 

Conform presei centrale, mâine, va fi aprobată în guvern Ordonanţa de Urgenţă care va permite administraţiilor locale să aloce până la 5% din buget către sport, la solicitarea Ministerului Sportului. 
Până acum, exista Legea educaţiei fizice şi sportului nr. 69/2000, însă normele de aplicare, ori au lipsit, ori au fost făcute pentru a bloca finanţarea. 
Dacă se va aplica, conform declaraţiilor, noua lege poate ajuta enorm susţinerea financiară a sportului, mai ales al celui de performanţă. 

UPDATE 
Ordonanţă de urgenţă prin care autorităţile locale vor avea posibilitatea să aloce cel mult 5% din buget pentru cluburile sportive a fost aprobată în şedinţa de Guvern de joi. 
A fost o decizie aşteptată de toată lume sportului. 

ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ privind modificarea şi completarea Legii educaţiei fizice şi sportului nr.69/2000

Ordonanţa de urgenţă reglementează finanţarea activităţilor sportive de către administraţia publică locală. Sportivii îşi vor putea desfăşura activitatea în baza unui contract de activitate sportivă. Veniturile realizate din contractul de activitate sportivă se încadrează în categoria veniturilor din activităţi independente prevăzute de Codul fiscal, conform ministrul Tineretului şi Sportului, Marius Dunca. 
În contract va fi stipulată valoarea drepturilor băneşti aferente activităţii sportive prestate de către sportivul de performanţă sau de către alte persoane juridice sau fizice implicate în activitatea sportivă, respectiv modalităţile şi termenele de plată.
A fost stabilit plafon de maxim 5% din bugetul aprobat pentru autoritatea publică locală care poate fi alocat cheltuielilor structurii sportive cu activitatea sportivă ca ordonator de credite aflat în subordinea unităţii administrativ-teritoriale.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu