10.6.17

UTA BD devine FC UTA


Suporter Club UTA, a obţinut o victorie importantă în instanţă. 

Asociaţia suporterilor arădeni, care are personalitate juridică, deţine de mai mulţi ani drepturile asupra denimirii, siglei şi a culorilor echipei de fotbal UTA. 
După mai multe etape parcurse în instanţă, SCU a obţinut dreptul de folosire exclusivă a denumirii FC UTA, drept care va fi trecut echipei de fotbal.
Astfel, UTA Bătrâna Doamnă devine legal FC UTA. 
Acesta va fi denimirea cu care echipa de fotbal arădeană va evolua în competiţiile oficiale din sezonul următor. 

Conform site-ului oficial al FC UTA, din data de 7 iunie, echipa roş-albă are dreptul să folosească denumirea ”Fotbal Club UTA Arad”!
”De-a lungul timpului, am avut, pe lângă competiţia sportivă, o luptă foarte importantă în instanţă pentru recâştigarea dreptului de a deţine acest nume. Decizia a venit pe 7 iunie. E o luptă câştigată cu ajutorul avocatului Alin Vesa”, a punctat Codru Grădinariu, directorul general al UTA-ei.
”De când am luat decizia de a continua, prin clubul nou-înfiinţat, pentru generaţiile viitoare, tot ce a însemnat UTA, am început şi lupta de a obţine numele Fotbal Club UTA Arad. Mai exista un ONG, de pe vremea fuziunii cu Salonta, care, deşi e în faliment, ţinea blocată denumirea. Multă lume ne întreba ce facem cu numele, se lucra în paralel, poate unora li se părea că nu se întâmplă nimic, dar nu a existat nicio secundă în care nu am luptat, pe toate căile posibile. În toată ţara sunt discuţii legate de sigle sau palmares, echipe ale suporterilor duc lupte pentru a le vedea scoate de sub faliment, sunt primării care încearcă să le răscumpere. Noi avem aceste lucruri - sigla, culorile, palmaresul. Mai doream şi acest mic ghimpe, denumirea de ”Bătrâna Doamnă” doream să revină un supranume, pentru că aveam impresia că unii o rosteau sub formă de dispreţ, nu sub formă de apreciere. Nu am auzit pe nimeni să pronunţe denumirea întreagă la alte echipe. Pentru noi lucrurile erau foarte clare, am decis să susţinem acest club pentru generaţiile următoare. Am spus atunci ”Timpul să ne judece”, iar tot ce ţine juridic de marca UTA a luat sfârşit. Rămâne ca acest club să continue cu o promovare în Liga I şi, ulterior, de ce nu, să redevenim unul dintre cele mai importante cluburi din România”, e concluzia lui Dan Proca, preşedintele Suporter Club UTA. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu