5.1.16

Finanţarea sportului în Noul Cod Fiscal 2016



Intrarea în vigoare de la 1 ianuarie 2016 a noului Cod Fiscal, cuprinde şi câteva modificări despre activitatea sportivă din România. 

Una dintre modificări conţine normele de aplicare la noile prevederi ale art. 181 din Legea 69/2000 cu privire la finanţarea sportului din bani publici
Iată unele modificări: 
Articol modificat: Art. 25 (4) lit. i) - plafonul sponsorizărilor se ridică de la 0.3% la 0.5%, acestea putându-se reporta pe o perioadă de 7 ani. 

Articol modificat: Art. 62 lit. w) - cluburile care aspiră la participarea în competiţii continentale, precum şi cele care obţin participarea în aceste competiţii, vor avea posibilitatea de a oferi prime neimpozabile, pentru calificare şi pentru participare. 

Articole modificate: Art. 139 (2), Art. 140, Art. 146 - cluburile au obligaţia de a plăti 5 categorii de contribuţii sociale platite individual şi de angajator. Dacă un club acordă salarii mai mari decât cuantumul «5 X  salariul mediu brut», două dintre aceste categorii de contribuţii sociale pentru aceste salarii (asigurarea socială plătită individual, asigurarea socială plătită de angajator şi asigurarea de sănătate plătită individual) vor fi plafonate in cuantumul «5 X salariul mediu brut». 

Articol modificat: Art. 291 - Scăderea cotei TVA de la 24% la 5% pentru accesul la evenimente sportive. 

Articol modificat: Art. 456  - includerea în categoria listelor de imobile neimpozitabile şi a celor deţinute de federaţiile sportive. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu